Kattutställningar

Har du fina katter och du funderar på att ställa ut dessa på en kattuställning så här kommer en kort beskrivning hur det går till.

Katt

För det första så måste alla katter som ska ställas ut vara vaccinerade mot både kattpest och kattsnuva, detta för att ingen katt ska bli drabbad av dessa sjukdomar. Själva kattuställningen går ut på att bedöma utifrån vissa kriterier gällande de standarder det finns för varje ras.

För att hitta kattutställningar så kollar du in Sveriges Kattklubbars Riksförbund, SVERAK och deras hemsida. Där hittar du information om de aktuella utställningar som finns för tillfället. Du får också reda på var utställningen är, hur mycket det kostar att vara med och vilken tidpunkt utställningen är och mycket annat. Innan du kan anmäla dig till en utställning så måste du vara medlem i en SVERAK-klubb för att sedan skapa ett konto sajten.

”Mina Katter” är en webbsida där du, genom inloggning, kan se de katter som enligt Sesam (SVERAKs register) ägs av dig (och id-nummer mm) och här kan du även göra anmälan till utställning on-line.
Info från http://www.sverak.se/klubbmedlem/mina-katter-on-line/

Du kontrollera med den som arrangerar utställningen hur kattens vaccinationer ska ha fullföljts. Du får visa upp dina intyg när du kommer till den besiktning av katten som sker av veterinär på plats innan utställningen börjar. Går inte katten genom den besiktningen så slutar din medverkan här, så se till att ha alla papper i ordning och att katten är frisk och kry inför en kattutställning.